Nieuwe Gazelle Avignon E-bike

Er valt heel wat te zeggen voor de nieuwste Avignon van Gazelle. Het model had al voor zijn lancering een iF Design Award op zak. De uitrusting en specificatie van deze e-bike staat op een hoog niveau met onder meer een krachtige middenmotor, batterij met veel capaciteit en een traploos versnellingssysteem.

Kenmerken van deze e-bike

De Avignon C380 HMB Limited heeft een strak vormgegeven frame, waarbij zoveel mogelijk componenten aan het zicht zijn onttrokken. Dat geldt bijvoorbeeld voor de kabels – die lopen netjes naar binnen – maar ook voor de accu. Deze is ge├»ntegreerd in de onderbuis. Door de interne plaatsing van de accu ziet de e-bike eruit als een normale fiets en zijn de rijeigenschappen beter.

De accu is laag in het frame geplaatst, wat de stabiliteit ten goede komt en de wegligging verbetert. De accu met hoge capaciteit (tot 625 Wattuur) drijft de Bosch Performance Line middenmotor aan. Met een koppel van 65 Newtonmeter leent hij zich voor alle soorten terrein, of het nu vlak of heuvelachtig is.

Rechtopzittende positie bij de Avignon

Bij de Avignon 380 HMB Limited draait alles om comfort.

  • Het frame biedt een comfortabele rechte zithouding, die zorgt voor een goed overzicht tijdens het fietsen en dus controle.
  • De zithouding is eenvoudig aan te passen, dankzij de naadloos verstelbare stuurpen. Hierdoor kan de fietser het stuur bijvoorbeeld meer rechtop of juist sportiever zetten.
  • Ook de dikkere anti-lekbanden (Scalato Mondano, 55-622), de lederen handvatten, het gelzadel (Selle Royal Essenza Plus) en de vering in de voorvork en zadelpen verhogen het comfort.

Gemakkelijk te besturen e-bike

Gazelle biedt comfort op nog een andere manier: de e-bike is gemakkelijk te bedienen. Hij heeft een lage en brede instap voor gemakkelijk op- en afstappen en is uitgerust met de Enviolo Trekking Manual, het traploze versnellingssysteem. Je draait aan de stelschroef op het stuur om lichter of zwaarder te schakelen, zodat je altijd in de juiste versnelling zit. Er zijn geen tussenstappen meer, zoals bij traditionele systemen.

De Avignon is zelfs uitgerust met automatische dagrijverlichting, bekend uit de autowereld; de lichtsterkte wordt volautomatisch aangepast. Ook de onderhoudsarme riemaandrijving zorgt voor gemak. Je hoeft hem niet te smeren zoals een ketting. Op de weg functioneert de riem geruisloos. De hydraulische schijfremmen zorgen voor veel goed gedoseerde remkracht, ongeacht de weersomstandigheden.

Winnaar iF Design Award

Gazelle heeft de afgelopen jaren bijzonder goed gepresteerd op het gebied van design. De nieuwe Avignon heeft al de gerenommeerde iF Design Award 2022 gewonnen. De jury roemde met name de manier waarop het concept van een comfortfiets is vertaald in het strakke design. De moderne lakkleur, pebble grey matt, onderstreept het design. Uniek is het aantal maatvarianten, van XS (46 cm) tot XXL (65 centimeter), waarbij de laatste maat nieuw is voor een fiets met een lage instap.