Yamaha PW S2 E-bike Motor

In 1993 creëerde Yamaha ’s werelds eerste e-bike die in serie werd geproduceerd. Sindsdien heeft het merk uitgebreide ervaring opgedaan in de e-bike-sector. Wereldwijd heeft het een reputatie opgebouwd vanwege de uitstekende betrouwbaarheid van haar e-bike-systemen. Door voortdurend gesofistikeerde nieuwe technologieën te ontwikkelen, kan Yamaha Europese e-bike-fabrikanten het meest geavanceerde gamma van kwalitatief hoogwaardige aandrijfeenheden blijven aanbieden.

Als fietser moet je de trapondersteuning van de elektromotor kunnen regelen. Dit is één van de functies van het display van een e-bike. Naast deze nieuwe elektromotor brengt Yamaha daarom ook zijn nieuwe Display B op de markt.

Gloednieuwe Yamaha PWseries S2-elektrische motor.

De lancering van de nieuwe PWseries S2 in 2023 moet zorgen voor een verdere versterking van het Yamaha gamma, dat al een uitgebreide lijn van compacte hightech aandrijfeenheden omvat die de meeste segmenten van de e-bike-markt afdekken. De nieuwste aanwinst biedt een reeks nieuwe en verbeterde troeven voor de productcategorie Sport- en Trail-systemen.

De nieuwe aandrijfeenheid is ontwikkeld vanuit de filosofie ‘Less is more’: de PWseries S2 is aanzienlijk lichter en krachtiger dan de PWseries ST, die in 2018 werd gelanceerd en is uitgegroeid tot een bestseller. Het nieuwe e-bike-systeem zorgt voor een natuurlijke en aangename rijervaring. Het is speciaal ontworpen om in te spelen op de behoeften van Europese e-bike-fabrikanten

De nieuwe PWseries S2 bouwt voort op de bewezen sterke punten van de PWseries ST en tilt de rijervaring naar een hoger niveau. Van woon-werkverkeer tot algemeen dagelijks gebruik, tochten op het platteland, toertjes in het weekend en ritten in heuvelachtig gebied: deze multifunctionele aandrijfeenheid is de ideale keuze voor een waaier aan toepassingen.

Hogere koppel-gewichtsverhouding

Om vlot te kunnen fietsen is het koppel van de elektromotor belangrijk. Met een maximumkoppel van 75 Nm is de compacte nieuwe PWseries S2-aandrijfeenheid ruim 7% krachtiger dan de PWseries ST. Het gewicht is teruggebracht tot slechts 2,85 kg, goed voor een gewichtsvermindering van 16% in vergelijking met het vorige ontwerp. Dat maakt van de eenheid een van de lichtste in haar klasse.

2De zeer gewilde combinatie van een hoger vermogen bij een lagere massa plus het 20% kleinere volume zorgen ervoor dat de nieuwe PWseries S2 een van de hoogste koppel-gewichtsverhoudingen heeft in het segment voor hoogvolume multi-inzetbare aandrijfeenheden. Resultaat? Sterke, directe en gebruiksvriendelijke prestaties.

Grotere keuzevrijheid qua frameontwerp

De kleinere afmetingen van de nieuwe eenheid bieden e-bike-fabrikanten nóg meer keuzevrijheid om frameontwerpen van de nieuwe generatie te produceren met troeven zoals een grotere grondspeling voor betere prestaties op technisch terrein.

De 20% compactere lay-out van de PWseries S2 maakt het voor fietsfabrikanten ook mogelijk om geïdealiseerde frameontwerpen met een kortere liggende achtervork te ontwikkelen. Deze kunnen de stijfheid verhogen voor een betere manoeuvreerbaarheid en meer tractie voor het achterwiel.

Esthetisch gezien biedt de kleinere omvang van de PWseries S2-aandrijfeenheid de fietsfabrikanten de opportuniteit om een strakke en minimalistische look te realiseren bij het ontwerpen van sportieve modellen.

Betere trapefficiëntie en beter trapgevoel

De nieuwe PWseries S2 heeft een 22,8 mm kortere trapas dan de PWseries ST, waardoor de trapefficiëntie en het trapgevoel verbeterd zijn. Samen met de automatische ondersteuningsmodus zorgt dat voor een uiterst gemakkelijke en aangename rijervaring.

Het feit dat de nieuwe ISIS-trapas-interface van de PWseries S2 voor meer stijfheid zorgt, maakt deze nieuwe elektrische motor ideaal voor de behoeften van elektrische mountainbikes. Een ander pluspunt is dat de volledige compatibiliteit van de compacte nieuwe aandrijfeenheid met een dubbel voorblad een wereld aan nieuwe mogelijkheden opent voor fietsfabrikanten.

Belangrijkste kenmerken van de PWseries S2

 • Nieuw model voor 2023
 • Lichter, kleiner en krachtiger dan de PWseries ST, de huidige bestseller
 • Toonaangevende specificaties in dit segment
 • Universele Sport- en Trail-toepassingen
 • Vlotte en natuurlijke acceleratie
 • Hoger maximumkoppel van 75 Nm ten opzichte van de PWseries ST
 • Zeer competitief gewicht van 2,85 kg: 0,5 kg (16%) lichter dan de PWseries ST
 • Hogere koppel-gewichtsverhouding*
 • Nieuwe ISIS-trapas-interface
 • 22,8 mm kortere trapas: comfortabel en efficiënt trappen
 • Yamaha Zero Cadence-technologie voor directe ondersteuning
 • Automatische ondersteuningsmodus: gemakkelijk en intuïtief fietsen met een e-bike
 • Betrouwbaar onderhoudsvrij ontwerp