Reevo Spaakloze Elektrische fiets

Een elektrische fiets zonder spaken. Dat is nog eens een manier om op te vallen in het verkeer. De spaakloze wielen springen meteen in het oog. Ze zijn niet het enige staaltje van vooruitstrevende techniek bij deze elektrische fiets.

De spaakloze Reevo e-bike heeft een anti diefstalsysteem met drie barrières (biometrische beveiliging, bewegingsdetectie en GPS-tracking). Hij is ook uitgerust met een autonoom verlichtingssysteem plus geïntegreerde signaal- en remlichten die in de wielen zijn ingebouwd. De makers hebben zich vooral gericht op gemak, veiligheid en stijlvolle functionaliteiten.

Een unieke e-bike

2Het Beno Technologies team heeft  4 jaar besteed aan het ontwerpen, testen en perfectioneren van het prototype. De productie loopt sinds  2021. “Als actieve e-bikers willen we de belangrijkste problemen van elektrische fietsgebruikers oplossen en tegelijkertijd een strak, gestroomlijnd en functioneel ontwerp behouden.

We hebben een unieke e-bike ontwikkeld die dagelijkse gebruikersproblemen aanpakt en eruitziet als niets anders op de weg,” beschrijft Alec Lim, de CEO van het bedrijf. “Reevo is geweldig voor stadsfietsers, ontworpen om onderhoudsvrij te zijn en brengt een vleugje klasse in je dagelijkse ritten. De gebruikerservaring en het design zijn even belangrijk voor ons,” vervolgt hij.

De futuristisch ogende spaakloze wielen zijn verbonden door een stevig maar licht frame. De afneembare batterij kan eenvoudig worden verwisseld voor een onmiddellijke actieradiusverbetering en het opladen duurt slechts 3 uur.

Deze Amerikaanse fabrikant rust de Europese versie uit met een 250 Watt elektromotor. Op die manier valt de fiets volgens de Europese en Belgische wetgeving op elektrische fietsen onder de gewone categorie fiets met elektrische hulpmotor.

Belangrijkste kenmerken

  • Antidiefstalsysteem met drie barrières – biometrisch slot met activering via vingerafdruk, geïntegreerd slot in het frame en GPS-tracking met bewegingsdetectie
  • Automatische lichtsensoren detecteren duisternis voor extra veiligheid
  • 750 watt motor in de VS / 250 watt voor EU-gebruikers
  • 3 uur oplaadtijd
  • Geïntegreerde rem- en signaalverlichting
  • Eenzijdige voorvork en intrekbare kickstand
  • Opberging in het wiel met een speciale Beno-tas
  • Ergonomisch zadel voor het comfort van de fietser zonder hubless e-drive

Beno Technologies en E-bikes

Beno is kort voor Be Innovative, wat al sinds de oprichting in 2016 het kompas van dit Amerikaanse bedrijf is. Het team creëert een reeks e-bikes die evenveel aandacht besteedt aan de technische aspecten als aan het design. Beno richt zich op gemak, veiligheid en stijl en werkt met een passie om geweldige dingen te bouwen die bijdragen aan een slimmere, meer verbonden toekomst. Het oplossen van moderne mobiliteitsuitdagingen door middel van technologische vooruitgang staat centraal voor de ingenieurs van het bedrijf.

Bron : Reevobikes