Recordvraag naar ombouwset elektrische fiets

Ook voor wat elektrische fietsen betreft kijken mensen meer en meer naar een budgetvriendelijke oplossing. Het zal dan ook niet verbazen dat e-bike ombouwsets volop in de lift zitten. Met een dergelijke kit kan je een gewone standaard fiets ombouwen tot een elektrisch aangedreven exemplaar.

De ombouwset om van een gewone fiets een e-bike te maken is niet alleen populair in België en Nederland. Ook de Britse fabrikant Swytch heeft bijvoorbeeld moeite om de vraag in het Verenigd Koninkrijk en de USA bij te houden.

Na de lancering van Swytch nieuwe elektrische fietsombouwset, die van elke fiets een eBike maakt en een eBike-accu van zakformaat bevat, is het bedrijf overspoeld met meer dan 27.000 bestellingen.  De succesvolle lancering heeft de omvang van de eBike-markten in de VS en het VK in slechts één maand met respectievelijk 1,6% en 5% heeft doen toenemen.

Meer e-bikes voor woon-werkverkeer

In een tijd waarin de wereld zich in een kostencrisis bevindt besteedt de gemiddelde werknemer in de VS jaarlijks 20% van zijn salaris besteedt aan woon-werkverkeer. Meer en meer pendelaars kiezen ook daar voor een elektrische fiets. Een e-bike heeft heel wat voordelen inzake woon-werkverkeer. Daarom heeft Swytch een oplossing ontwikkeld waarmee je voor ongeveer 500 euro eigenaar wordt van een geavanceerde elektrische fiets, met een performante batterij in zakformaat.

Oliver Montague, CEO van Swytch viert de aanzienlijke groei in populariteit van het product, met als commentaar: “Onze taak als innovators is om milieuvriendelijke technologie te maken die mensen willen gebruiken omdat het cool is! Op die manier zal een wereldwijde verandering naar een duurzamere manier van leven vanzelf gaan”.

Fietsbatterij en actieradius

Bij een e-bike is het altijd belangrijk om te weten hoe ver en hoelang je kan fietsen vooraleer je zonder stroom valt.

De Swytch-conversiekit heeft een oplaadbare batterij in zakformaat die slechts 700 gram weegt, in slechts één uur is opgeladen en een actieradius van ongeveer 15 kilometer heeft. Het rijbereik vergroten is heel eenvoudig. De batterij is gemakkelijk te vervangen door een opgeladen exemplaar. Daarnaast is de mogelijkheid om te upgraden naar de grotere batterij met een bereik van 20 mijl en een gewicht van 1,1 kg.

Bron: businesswire.com – Photo Credit swytchbike.com