Aangepaste fiets voor kleine mensen

Islabikes heeft zijn assortiment doortrapmodellen voor volwassenen uitgebreid met een baanbrekende nieuwe fiets voor kleine volwassen rijders.

Het Britse Islabikes heeft zijn naam gemaakt door tegen de trend in te gaan en lichtgewicht, goed doordachte fietsen voor kinderen te ontwerpen – fietsen waarvan werd verteld dat ze nooit zouden verkopen! Zestien jaar later staan ze nog steeds op de bres voor diegenen die door de fietsindustrie over het hoofd worden gezien, en de nieuwe Joni 20 en 24 zijn niet anders.

Aangepast fietsframe

De nieuwe doortrapfiets, ontworpen met uitgebreide input van leden van de Dwarf Sports Association, is speciaal voor kleine mensen die een fiets willen voor transport, gezelligheid of als onderdeel van een actieve levensstijl. Het meest opvallende verschil met een gewone fiets is het unieke frameontwerp.

De fietser profiteert van een rechte, comfortabele zithouding en een ultralage instap die een uitstekende voetvrijheid biedt bij het op- en afstappen.

In combinatie met de proportioneel ontworpen onderdelen en Islabikes’ passie voor eenvoud, resulteert dit in een innovatieve en gemakkelijk te gebruiken fiets die een belangrijke verandering zal brengen voor mensen die voorheen weinig tot geen keuze hadden.

2

Het nieuwe model is verkrijgbaar in 20″ en 24″ wielmaten en wordt geproduceerd op het hoofdkantoor in Ludlow, Shropshire. Ze kunnen direct online of via de telefoon worden besteld voor levering in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Tim Goodall, Managing Director zegt hierover:

“Om in massa te produceren, heb je een massamarkt nodig, en massamarkten zijn meestal gemiddeld; gemiddelde lengte, gemiddeld gewicht, gemiddelde armen, gemiddelde benen – noem maar op, het is gemiddeld. Dat is geweldig als je gemiddeld bent, maar vervelend om een aangepaste fiets te vinden als je dat niet bent. Wij zijn vastbesloten om de barrières die fietsen verhinderen te overwinnen. Voor de Joni 20 en 24 betekent dat dat ze lokaal in kleine series worden geproduceerd, iets waar we ontzettend enthousiast over zijn.”

Bron en foto’s: Islabikes.co.uk