Je fietsaccu beschermen tegen diefstal: 5 tips

Je wilt je fietsaccu beschermen tegen diefstal? Een goed idee. Het is een bekend feit dat elektrische fietsen aantrekkelijk zijn voor dieven. Meer en meer fietsers nemen een fietsverzekering die ook diefstal dekt. Een of meerdere stevige fietssloten helpen om je stalen ros meteen gerust gemoed achter te laten.

Maar wat met de accu? Een van de duurste onderdelen van een elektrische fiets is de batterij. Dus als die gestolen wordt, is dat een grote klap voor je portemonnee. Bovendien is het zonder de batterij lastiger fietsen. Als je fietsverlichting is aangesloten op de de accu werkt ook die niet meer en kan je ’s avonds niet meer naar huis fietsen.

Daarom is het nodig om je batterij te beschermen tegen diefstal. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het gebruik van een slot, een accu-alarm, een GPS-tracker of een beveiligde accu-houder. Wil je de fietsbatterij nog beter beschermen? Gebruik een combinatie van de verschillende methoden. Dit helpt om de kans op diefstal te verkleinen.

In een notendop, je fietsaccu beschermen tegen diefstal is erg belangrijk om kosten te vermijden én je vervoer te behouden.

Hoe je fietsaccu beschermen tegen diefstal?

fietsaccu beschermen tegen diefstal

  1. Gebruik een slot: een van de meest eenvoudige manieren om de accu van een elektrische fiets te beschermen tegen diefstal is door het gebruik van een slot. Je kunt bijvoorbeeld een stevig ketting- of kabelslot gebruiken om de accu aan een vast object te bevestigen.
  2. Gebruik een accu-alarm: Er zijn accu-alarmen verkrijgbaar die een alarm afgeven wanneer de accu wordt verwijderd of bewogen. Dit kan potentiële dieven afschrikken.
  3. Gebruik een GPS-tracker: sommige accu’s zijn voorzien van een GPS-tracker die je kunt gebruiken om de locatie van de fiets en accu te volgen in geval van diefstal.
  4. Gebruik een beveiligde accu-houder: Er zijn speciale beveiligde accu-houders verkrijgbaar die je kunt gebruiken om de accu op de fiets te bevestigen. Deze houders zijn vaak voorzien van een slot of sleutel, zodat alleen degene met de sleutel de accu kan verwijderen.
  5. Verwijder de fietsaccu wanneer je je fiets achterlaat. Je kan de batterij bijvoorbeeld meenemen op kantoor of wanneer je familie of vrienden bezoekt.

De elektrische fietsen zelf hangen vaak vast met één of meerdere stevige sloten maar de beveiliging van de batterij wordt wel eens over het hoofd gezien.

Je merkt het, je fietsaccu beschermen tegen diefstal kan op verschillende manieren. Wees zeker niet nonchalant en denk niet dat het jou niet zal overkomen. Het aantal diefstallen van fietsbatterijen is de laatste jaren serieus toegenomen.