Fietsleasing: 7 voordelen voor werknemers

Ben je van plan om opslag te vragen? Ben je op zoek naar een andere baan? Wil je fit, sneller en zonder filestress bij je werkgever toekomen? Dan moet je zeker eens overwegen om te onderhandelen over een elektrische fiets. Het is immers zo dat het ook mogelijk is om een elektrische fiets te leasen.

Net zoals werkgevers een firmawagen aanbieden kunnen ze je dus nu een leasingfiets geven. Voor je werkgever zijn er heel wat voordelen. Maar je hebt er zelf ook heel wat bij te winnen. We overlopen even de voordelen die een elektrische fiets voor jou kan hebben. Dit zijn de voordelen van een fietsleasing via je werkgever.

1 – Makkelijker naar het werk rijden

Met een elektrische fiets is het vaak om op je werk te krijgen. Je kan gemakkelijker en met minder moeite door het verkeer fietsen. Je hebt ook de mogelijkheid om andere wegen te nemen. Het is goed mogelijk dat er binnenwegen zijn of eenrichtingsstraten waar je met de fiets in twee richtingen door kan. Daardoor kan je de route van het woon-werkverkeer verkorten. Je kan ook gebruik maken van de zogenaamde snelwegen voor gewone fietsen en e-bikes.

Kom je toe op je werk? Dan heb je ook geen probleem om parkeerplaats voor je auto te zoeken. Je vermijdt dus al de file- en parkeerstress die veel werknemers elke morgen ervaren!

2 – Goed voor je mentale en fysieke gezondheid

Op korte termijn zal je merken dat je fitter wordt. Elke morgen een stukje fietsen is goed voor je conditie. Als je kiest voor een elektrische fiets blijft de inspanning beperkt.  Je zal dan ook niet echt zwaar transpireren. Je komt  niet uitgeput en bezweet op je werk toe.

3 – Laat je auto in de garage (of verkoop hem)

Jijzelf of je werkgever kunnen uitsparen op de kosten van een auto.  Dat een personenwagen veel geld kost weten we allemaal. De aankoop en inschrijving, verzekering en wegentaks, parkeertickets en parkeerboetes. Dat zijn allemaal zaken die met een elektrische fiets tot het verleden behoren

4 – Je werkt aan een beter klimaat

Als je kiest voor een leasingfiets dan doe je ook goed voor het milieu. We hebben op onze website al uitgebreid de voordelen van de elektrische fiets besproken. Het hoeft geen betoog dat een elektrische fiets veel beter is voor het milieu dan eender welke auto. Als je dus met de fiets naar het werk komt heb je alvast het besef dat je bijdraagt tot een beter milieu en tot een vermindering van de uitstoot van schadelijke gassen.

5 – Je krijgt een belastingvrije fietsvergoeding

Als je met de fiets komt dan kan je werkgever je een fietsvergoeding aanbieden. Deze fiets is op dit moment door de werkgeversvergoeding op 0,24 uur per kilometer. Het goede nieuws voor jou: dit bedrag is belastingvrij.

6 – Onderhoud, verzekering en pechverhelping inbegrepen

Ook mooi meegenomen: een leasingcontract voor een fiets kan zeer compleet zijn. Dat betekent dat niet alleen de fiets zelf onder het leasingcontract valt maar ook het onderhoud. Ook kosten zoals de verzekering van je elektrische fiets tegen diefstal en schade zijn inbegrepen. En het is helemaal perfect als je een fietsleasing hebt waar er ook pechverhelping is inbegrepen.

7 – fietsenstalling op het werk

Als je toekomt op je werk zal je natuurlijk wel een plaats moeten hebben waar je de fiets kan stallen. Werkgevers die overgaan naar leasing fietsen zijn zich daar ook van bewust. Meer en meer werkgevers kijken dan ook om de nodige infrastructuur te voorzien waar je overdag je fiets veilig kan stallen.

Gaat je batterij lang genoeg mee?

Is het qua batterijduur mogelijk om met je fiets naar het werk te komen? Hoe lang je batterij meegaat hangt wel af van een aantal factoren Dit wordt uitgebreid besproken in dit artikel: hoeveel kilometer kan je fietsen met je fietsaccu? Kort samengevat, er zijn wel nogal wat factoren die van tel zijn om de actieradius te bepalen? Je mag rekenen dat je met een batterij van 100 watt ongeveer 12 à 20 km kan afleggen. Elektrische fietsen hebben een batterij van gemiddeld 4 à 500 watt. Dat betekent dat ze goed zijn voor zo’n 50 à 60 kilometer.

Er zijn twee praktische oplossingen om te vermijden dat je op de terugweg naar huis met een lege batterij wordt geconfronteerd.

  • Laad de batterij bij op het werk tijdens de werkuren.
  • Werk met twee batterijen en wissel af. Je kan dan bijvoorbeeld een tweetal dagen je eerste batterij gebruiken en voor de volgende twee of drie dagen overgaan op je reservebatterij.

Op die manier ben je zeker dat je altijd vlot en zonder problemen met je leasingfiets op het werk geraakt.