Fietsleasing: 7 voordelen voor werkgevers

Autoleasing kennen we uiteraard allemaal. Een nieuwe vorm van leasing die we meer en meer zien opduiken is de fietsleasing. Er valt voor deze vorm van leasing heel wat te vertellen. Er zijn daar mooie voordelen aan verbonden zowel voor de werkgever als de werknemer.

In dit artikel bekijken we de voordelen van een fietsleasing voor de werkgever. Wat heb je er aan om als baas in te zetten op leasingfietsen voor je personeel?

1 – Je personeel komt op tijd

Als je in een stedelijke omgeving woont is het niet altijd simpel om op tijd te komen. Je personeel geraakt vast in het verkeer. Ze vinden het moeilijk om een parkeerplaats bij de deur te vinden. Met de fiets wordt dit allemaal een stuk gemakkelijker. In druk verkeer ga je met een elektrische fiets even snel vooruit als met een auto.

Je hebt als fietsen bovendien meer mogelijkheden om een stukje weg af te snijden en bijvoorbeeld een binnenbaantje te nemen dat voor auto’s niet toegankelijk is. Bovendien zijn er ook straten die slechts vanuit een richting toegankelijk zijn. Met een elektrische fiets is het mogelijk om die éénrichtingsstraat ook langs de andere kant in te rijden. Daardoor kan je het traject verkorten.

2  – Personeel met minder stress

Dat fietsen gezond is, daar twijfelt niemand aan. Op korte termijn krijg je het effect dat je een werknemer frisser en minder gestresseerd op de job toekomt. De werknemer moet de filestress niet meer van zich afschudden. Integendeel zelfs, hij komt toe met een frisse geest en klaar om aan de slag te gaan. Het woon-werkverkeer is een ontspanning in plaats van een stresserende aangelegenheid.

3 – Fietsleasing is goedkoper

Je personeel een fiets laten gebruiken kan ook een mooie besparing zijn.  Een elektrische fiets kost heel wat minder dan een auto. Afschrijving, benzine, taksen en verzekering, om nog niet te spreken van parkeertickets en -boetes.

4 – Groener en moderner imago

Je personeel met de fiets naar het werk laten komen geeft je bedrijf een groener imago. In deze tijden van klimaatverandering is elke bijdrage aan een beter milieu belangrijk. Bovendien kan je er ook mee uitpakken. Voor meer en meer mensen wordt het essentieel dat het bedrijf waarmee ze zaken doen milieu- en klimaatbewust is.

5 – Een extra argument bij sollicitaties

We hoeven je niet te vertellen dat er momenteel een ‘war on talent’ aan de gang is. Het is moeilijk om geschikt personeel te vinden. Kandidaten kijken naar de meest aantrekkelijke job. Een elektrische fiets aanbieden kan een mooi competitief voordeel zijn. Voor een kandidaat die niet te ver van het werk woont kan dit een stimulans zijn om op basis van dit extralegaal voordeel voor jouw bedrijf te kiezen.

6 – Belastingvrije fietsvergoeding

Je kan je personeel dat met de fiets komt een fietsvergoeding geven tot 0,24 Euro per kilometer. Dat kan een aardig extraatje zijn aan het eind van de maand. Temeer daar dit bedrag belastingvrij is. Naast de vele andere voordelen voor de werknemer is dit zeker een interessant argument.

7  – All-In Fietsleasing

Kies je voor een fietsleasing? Je kan dan een contract afsluiten waarbij alles inbegrepen is. Het onderhoud van de elektrische fiets, verzekering tegen schade en diefstal en eventueel zelf een pechverhelping gedurende de volledige week.