Eurobike van 13 tot 17 juli 2022

Gerenommeerde bedrijven in de sector van fietsen en e-bikes ontmoeten elkaar op de toonaangevende vakbeurs Eurobike in Frankfurt. De beurs is een echte innovatieshow. Want vergis je niet, achter de gewone en elektrische fietsen die je in de fietsenwinkel vindt staat een boeiende industrie die in volle beweging is.

Alles over fietsen en e-bikes

2Grote delen van de fiets- en mobiliteitsindustrie treffen de laatste voorbereidingen om zich van 13 tot 17 juli 2022 van hun beste kant te laten zien in Frankfurt in Duitsland. Eurobike is een ontmoetingsplaats voor de industrie zelf en de eindgebruikers. Deze belofte trekt jonge, innovatieve bedrijven naar het beursterrein en de volgeboekte Start-Up Area. Maar ook grote spelers in de industrie gebruiken de Eurobike beurs om hun portfolio en innovaties te presenteren.

Veel belangrijke merken zijn weer van de partij – met enkele grote namen die terugkeren naar de toonaangevende beurs. “Met een topdeelname van meer dan 1500 exposerende bedrijven uit de hele wereld laat de 30ste Eurobike zien wat er samen mogelijk is – Frankfurt verandert in Eurobike City, en fietsen en de stedelijke mobiliteit van morgen zijn relevanter dan ooit,” kondigt Stefan Reisinger, managing director bij Fairnamic, aan.

Mobiliteit van de toekomst

3Allerlei verschillende en spannende spelers zijn te vinden in de volledig bezette Start-Up Area. Sommigen van hen hebben een lange weg afgelegd om eindelijk in de schijnwerpers van deze belangrijke fietsbeurs te staan. De jonge en innovatieve bedrijven vertegenwoordigen de diversiteit van Eurobike.

Ze zijn gevestigd in Hal 8, het vlaggenschip voor de toekomst van de fiets en e-bike. Ze behandelen belangrijke onderwerpen zoals duurzaamheid, digitalisering en nieuwe mobiliteitsconcepten. Op een evenemententerrein dat ook over een netwerklounge beschikt, kunnen de start-ups in contact komen met het vakpubliek en de bezoekers. Zo kunnen ze belangrijke stappen zetten voor hun persoonlijke toekomst en de toekomst van de industrie.

Nieuwe fietstechnologie

4Eurobike presenteert ook nieuwkomers in de prestatiegerichte high-tech sector van de fietsindustrie. Het Britse Aero Sensor Ltd. heeft sensoren ontwikkeld die de houding van de fietser op de fiets en de luchtweerstand met hoge precisie monitoren. In combinatie met een derde sensor die de rondetijden meet en deze rechtstreeks doorstuurt naar de fietscomputer, is de technologie ontworpen om grote stappen te kunnen zetten naar een optimale aerodynamica.

Met Imero GmbH kunnen fysieke producten met zeer weinig moeite een individuele digitale component krijgen. Het bedrijf biedt NFC-chips aan die in allerlei producten kunnen worden geïnstalleerd, waaronder fietsen en accessoires. Digitale inhoud kan direct via het Imero-platform worden aangemaakt. Klanten kunnen er reserveonderdelen of accessoires aanbieden, de klantenservice toegankelijk maken en gebruiksaanwijzingen of echtheidscertificaten toevoegen. Voor bedrijven en hun bedrijfsmodellen betekent dit dat zij over een nieuw communicatiekanaal met hun klanten beschikken.

Micromobiliteit is ook een aandachtspunt op Eurobike. Naast traditionele fietsen en e-bikes zijn er momenteel veel nieuwe oplossingen op de markt en in de maatschappij.

Het bedrijf Revoltz Ltd uit Israël presenteert zijn idee van lichte elektrische voertuigen. Hun modellen kunnen ruim 100 kilometer afleggen met één acculading. De rijervaring is veilig, snel, efficiënt en vermakelijk dankzij het aerodynamische ontwerp.

Grote spelers in de fietssector

5De lange lijst van industriële zwaargewichten op Eurobike wijst op de hoge verwachtingen van de toonaangevende vakbeurs. Het is een aanjager van mobiliteitsverandering en toont duidelijk de kracht waarmee de sector van fietsen en e-bikes aan momentum wint.

Componentenfabrikant Sram is een absoluut zwaargewicht in de branche en zal ook dit jaar weer een grote rol spelen op Eurobike. “Met uitzondering van 2021 had Sram vanaf het begin een belangrijke presentatie op Eurobike. Vanwege de onzekerheid rond Covid-19, de uitdagingen in de toeleveringsketen en het lage aantal deelnemers, hebben we besloten om in 2021 niet deel te nemen.

De nieuwe locatie en de nieuwe data, de fietshausse, de sterkere focus op eindgebruikers en de grote behoefte aan persoonlijke contacten waren voor ons belangrijke redenen om weer deel te nemen aan Eurobike. De organisatoren gaan in de goede richting en we zijn overtuigd van de nieuwe aanpak en het nieuwe concept,” zegt Sram Marketing Manager Géraldine Bergeron.

6Ook de Duitse tassenfabrikant Ortlieb heeft veel vertrouwen in het concept en de locatie. “De nieuwe locatie is voor ons als internationaal actief merk met partners in 50 landen goed gekozen, omdat de bereikbaarheid van de beurs natuurlijk aanzienlijk is toegenomen.

Het nieuwe concept met een duidelijke, toekomstgerichte insteek als de oprichting van een platform en vakbeurs voor de mobiliteit van morgen lijkt tot nu toe zeer coherent. We kijken dan ook uit naar de eerste Eurobike in Frankfurt en een inspirerende tijd en een weerzien met onze partners en klanten,” zegt Peter Wöstmann, PR & Communications Manager bij Ortlieb.

De 30e Eurobike gaat door van woensdag 13 juli tot en met zondag 17 juli 2022, van 9.00 tot 18.00 uur. Publieksdagen: Zaterdag en zondag. Voor meer informatie, ga naar www.eurobike.com.