Fietsenwinkel gezocht?

Op zoek naar een fietsenwinkel? Op onze website vind je alvast heel wat adressen terug. Net zoals er heel wat soorten fietsen bestaan zijn er ook heel wat soorten fietsenwinkels. Sommige daarvan zijn meer gespecialiseerd in klassieke fietsen, terwijl andere winkels soms enkel en alleen elektrische fietsen aanbieden. Sommige handelaars doen ook fietsverhuur, zeker in meer toeristische streken zoals de kust.

Ook het aanbod aan accessoires dat fietsenwinkels verkopen kan heel sterk uiteenlopen. Sommige shops beperken zich tot de fietsen zelf en een aantal veelgevraagde toebehoren. Andere hebben een zeer uitgebreid gamma aan producten. Denk bijvoorbeeld aan fietshelmen, fietskledij, losse verlichting, bagagedragers, reparatiekits tot zelf sportvoeding.

Fietsenwinkel met werkplaats

fietsenwinkel 1Naast de verkoop van fietsen hebben fietsenwinkels ook meestal een atelier. De fietsenhandelaar houdt zich niet enkel bezig met de verkoop van fietsen. Hij wil ook service achteraf, daarom beschikt hij over een uitgeruste werkplaats waar fietsen hersteld en onderhouden kunnen worden.

Ben je zelf niet zo’n handige Harry? Heb je niet de tijd of goesting om zelf aan je fiets te werken? Dan kijk je best dat je je fiets aankoopt bij een fietsenhandelaar waar je die vlot en snel terecht kan. Iemand die het nodige onderhoud doet, een lekke band vervangt of een technisch probleem oplost.

Online fietsenwinkel

Fietsenwinkels zijn tegenwoordig al lang niet meer beperkt tot fysieke vestigingen. Het online aanbod fietsen en fietsaccessoires is ook zeer groot. Het hangt er een beetje van af wat je nodig hebt. Er zijn ook voor accessoires gespecialiseerde shops te vinden die zich toeleggen op één of enkele producten. Van fietsbanden tot kinderhelmen, van elektrische koersfietsen tot een elektrische step: je kan het tegenwoordig gemakkelijk online vinden in een digitale fietsenwinkel.

Informatie en uitleg nodig?

fietsenwinkel 2Sommige toebehoren vragen weinig uitleg. Als je wilt fietsen door de regen en je zoekt een regenbroek heb je niet veel informatie nodig. Als de broek comfortabel en goed zit ben je wellicht al tevreden. Andere fietsaccessoires vergen echt wel een woordje uitleg van de verkoper in de fietsenwinkel. Als je bijvoorbeeld een fietshelm wil kopen is het belangrijk om te weten wat voor jou de beste fietshelm is.

Wil je een elektrische fiets kopen? Dan zal je zeker heel wat informatie nodig hebben vooraleer je in een fietsenwinkel een goede keuze kan maken. Onze website is de perfecte startplaats om op zoek te gaan naar een nieuwe fiets. Klassiek of elektrisch, je vindt op onze website heel wat informatie terug die je kan helpen in je zoektocht naar de perfecte fiets.

Check onze website voor meer info!

Vooraleer je dus in een fietsenwinkel een beslissing neemt ben je best op de hoogte van de mogelijkheden, voordelen en nadelen. Op onze website vind je alvast heel wat informatie over heel wat verschillende onderwerpen. Zoek je detailinfo over elektrische fietsen?  Welke batterij heb je nodig? Wat is een goede fietshelm voor een kind? Wat mag een elektrische fiets kosten? Heb ik een verzekering nodig voor mijn fiets?  Op al deze vragen en nog veel meer geven wij graag antwoord!

Overzicht fietsenwinkels per regio