Garmin Edge 1040 Solar

Garmin introduceert de Edge 1040 Solar, de ultieme GPS-fietscomputer met baanbrekend opladen op zonne-energie en multi-band GNSS-technologie

Wat doet de Garmin Edge 1040 Solar?

De Edge 1040 Solar maakt gebruik van de kracht van de zon en is voorzien van een Power Glass™ zonnelaadlens, waardoor fietsers nog langer kunnen rijden tussen twee oplaadbeurten door – tot wel 100 uur in batterijbesparende modus – terwijl multi-band GNSS-technologie zorgt voor een nauwkeurigere GPS-positionering in uitdagende rijomgevingen, zoals dichtbevolkte stedelijke gebieden of onder diepe boomkruinen.

2De Edge 1040 Solar zit boordevol geavanceerde navigatie-, prestatie-, veiligheids- en connectiviteitsfuncties en heeft een volledig vernieuwde, gemoderniseerde gebruikerservaring, waardoor fietsers gemakkelijker toegang hebben tot belangrijke informatie, de startpagina kunnen aanpassen, een verbeterde samenvatting van de rit kunnen bekijken en nog veel meer – allemaal op een 3,5-inch touchscreen display.

“Fietsers verwachten net zoveel van hun GPS-fietscomputer als zijzelf, en daarom zijn we blij dat we de Edge 1040 Solar kunnen introduceren,” zegt Dan Bartel, Garmin vice president van de wereldwijde verkoop aan consumenten. “De Edge 1040 Solar is duurzaam, nauwkeurig en klaar voor de lange afstand, en is het summum onder de GPS-fietscomputers. Het maakt niet uit waar je rijdt, of welke fiets je kiest te gebruiken, de Edge 1040 Solar is klaar voor elk avontuur – van afgelegen gravelpaden tot epische beklimmingen.”

Wat is er nieuw aan de Garmin Edge 1040 Solar?

De Edge 1040 Solar is ontworpen voor fietsers, door fietsers, en bevat innovatieve verbeteringen op het gebied van technologie en prestatiecijfers, waaronder:

 • Opladen op zonne-energie: De Power Glass zonnelens verlengt de levensduur van de batterij tot 100 uur in de batterijspaarstand, waardoor fietsers overdag 42 minuten per uur extra kunnen rijden.1
 • Multiband GNSS-technologie: Ontvang een betere positionele nauwkeurigheid en dekking, zelfs in de meest uitdagende omgevingen.
  Fietscapaciteiten en parcoursvereisten: Classificeer sterke en zwakke punten als fietser, focus op verbetering en bereid je voor op de eisen van een specifiek parcours.
 • Vermogensgids: Aanbevolen vermogensdoelen maken het gemakkelijker om de inspanningen gedurende een koers te beheren.
 • Real-time inzichten in uithoudingsvermogen: Monitor en volg inspanningsniveaus in real-time tijdens een rit.
 • Eenvoudige instelling: Aangepaste ritprofielen worden vooraf ingesteld op basis van eerdere Edge-gegevens, rittypes en sensoren. Van daaruit kunnen de fietsactiviteitsprofielen rechtstreeks op uw compatibele smartphone worden beheerd met de Garmin Connect™ app voor slimme toestellen.

Training en prestaties van fietsers

3Om fietsers te helpen hun prestaties te verbeteren, biedt de Edge 1040 Solar inzichten van Firstbeat Analytics™ zoals VO2 max, hersteltijd, trainingsbelasting, trainingsfocus en meer om te zien hoe hun lichaam reageert op hun trainingsinspanningen. Ze krijgen zelfs dagelijkse workoutsuggesties op basis van hun huidige trainingsbelasting en VO2 max. Tijdens een rit kunnen rijders met de Edge 1040 Solar zien hoe hun lichaam zich houdt in verschillende omgevingen met warmte- en hoogte acclimatisatie en tijdens de rit meldingen ontvangen wanneer het tijd is om bij te tanken of te rehydrateren.

Bovendien kunnen fietsers met ClimbPro het resterende stijgingspercentage en de stijgingsgraad voor elke beklimming zien wanneer ze een koers volgen en na de rit hun prestaties op de beklimmingen bekijken, rechtstreeks op de Edge 1040 Solar of in Garmin Connect. Ondertussen houden de mountainbike-metriek, inclusief aantal sprongen, sprongafstand, hangtijd, gruis en flow de epische details van elke rit bij.

Of u nu binnen of buiten fietst, fietsers kunnen workouts automatisch synchroniseren vanuit Garmin Connect of andere trainingsapps, waaronder TrainingPeaks®, rechtstreeks naar de Edge 1040 Solar.

Edge 1040 Solar Kaarten en routes

Of u nu door drukke steden rijdt of afgelegen gebieden verkent, de Edge 1040 Solar beschikt over geavanceerde navigatiehulpmiddelen om fietsers te helpen op koers te blijven.

 • De contrastrijke kaarten voor specifieke rittypes maken gebruik van Trendline™ populairiteitsroutes om populaire wegen en paden te markeren op basis van miljarden kilometers aan ritgegevens die andere gebruikers hebben geüpload naar Garmin Connect.
 • Turn-by-turn navigatie en waarschuwingen waarschuwen rijders voor scherpe bochten.
 • Pauzeer de routebegeleiding en meldingen om buiten de gebaande paden te gaan. De routebegeleiding kan op elk moment weer worden ingeschakeld om terug te keren naar de oorspronkelijke route of het vertrekpunt.
 • Download de aanbevolen Trailforks-app om routes en details van trails in meer dan 80 landen te bekijken. Wanneer je de Trailforks app gebruikt, geeft de Forksight modus automatisch aankomende splitsingen in de route weer en waar een rijder zich binnen een trailnetwerk bevindt.

Veiligheid en connectiviteit tijdens het fietsen

Tijdens een rit helpen de veiligheids- en slimme functies van Garmin fietsers om in contact te blijven. De ingebouwde veiligheids- en traceerfuncties omvatten incidentdetectie, assistentie en LiveTrack zodat geliefden de realtime locatie van een fietser kunnen volgen en hun volledige vooraf geplande koers kunnen bekijken om te zien waar ze naartoe gaan, terwijl fietsers dankzij groepsberichten en tracking in contact kunnen blijven als ze van het peloton worden gescheiden.

Nadat de Edge 1040 Solar voor de eerste keer is ingeschakeld, kunnen fietsers binnen enkele ogenblikken fietsen in plaats van tijd te verspillen aan het configureren van de instellingen.

Renners ontvangen vooraf ingevulde aangepaste ritprofielen op basis van hun eerdere Edge-instellingen, terwijl nieuwe gebruikers automatisch de meest populaire instellingen van andere gebruikers ontvangen op basis van hun sensoren en rittypes. Eenmaal ingesteld kunnen fietsers alle instellingen van het activiteitenprofiel definiëren via de Garmin Connect smart device app en deze direct synchroniseren met de Edge 1040 Solar.

Bron bericht: Garmin.com