Automatische versnellingsnaaf Bafang

Bafang introduceert zijn nieuwe automatische versnellingsnaaf met 3 versnellingen. Deze intelligente naaf zorgt er voor dat je als fietser dus niet meer manueel van versnelling moet veranderen. Het verwisselen gebeurt volledig automatisch, afhankelijk van de snelheid. Dit op een stille, discrete en nauwkeurige manier.

Je hoeft niet meer na te denken over het schakelen. Zo kan je  nog meer genieten van het fietsen op je gewone of elektrische fiets!

Bafang is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van aandrijfsystemen voor e-bikes en blijft haar uitgebreide productportfolio dus uitbreiden met nieuwe innovaties.

Voor e-bikes en klassieke fietsen

  • Met een gewicht van slechts 1,7 kg kan deze naaf worden ondersteund door zowel ketting- als riemaangedreven motoren die een maximum van 80 Nm hebben.
  • Het systeem kan ook gebruikt worden op gewone klassieke fietsen zonder enige elektrische ondersteuning.
  • Deze automatische versnellingsnaaf is bijzonder geschikt voor e-trekking, e-city en e-cargofietsen (overbrengingsverhoudingen van 1:1, 1:1,36 en 1:1,65).
  • Door het krachtige ontwerp van deze innovatieve versnellingsnaaf, kan deze alleen worden geïntegreerd in toepassingen die zijn uitgerust met schijfremmen of V-remmen.

Weinig onderhoud en hoge fietsprestaties

Een optionele snelheidsdetectiesensor vervangt de traditionele sensor die op de achtervork is gemonteerd, een zeer interessante oplossing voor mid-drive systemen. De nieuwe automatische naaf met 3 versnellingen heeft precieze schakelpunten afhankelijk van de snelheid van het wiel, dankzij Bafang’s verfijnde koppelingsmechanisme.

  • De naaf kan worden gecombineerd met elektrische motoren die zijn ontworpen om tot 25 km of 32 km te ondersteunen.
  • Het systeem beperkt zich niet tot elektrische fietsen. Het kan ook gebruikt worden op klassieke fietsen.
  • De versnellingsnaaf is zeer ruim inzetbaar: ze kan gebruikt worden met de kleinere 20” of 24” wielen, voor vouwfietsen, of voor de grotere wielmaten zoals 26”of 28” fietswielen

De schakelpunten zijn ideaal op elkaar afgestemd (cadans berekend/gebaseerd op een 38T/16T kettingwiel), en dus is handmatig schakelen niet langer nodig. Dit betekent minder afleiding van de weg, met meer rijcomfort en veiligheid voor de bestuurder van de fiets.

Wat componenten betreft, is er geen extra shifter en schakelkabel nodig, wat resulteert in minder en eenvoudiger onderhoud en betere prestaties.