Meer diefstal van fietsbatterijen

Een elektrische fiets is een flinke investering. Je betaalt er al snel heel wat geld voor. Wat betekent meteen ook dat er een mooie tweedehandsmarkt is voor e-bikes. Helaas zijn er ook mensen met minder goede bedoelingen die dit doorhebben.

2Regelmatig worden er elektrische fietsen gestolen. Het is daarom belangrijk om je elektrische fiets altijd goed op slot te doen. Experts raden daarbij aan om twee verschillende types van sloten te gebruiken. Dieven zijn vaak gespecialiseerd in één bepaald type van slot en hebben ook maar materiaal mee om dat ene slot open te breken. Twee verschillende types kunnen je dus een extra bescherming geven.

Ook diefstal van fietsbatterijen

Maar er is meer. Niet alleen elektrische fietsen zijn het doelwit van dieven. De politie van Amsterdam waarschuwt op zijn Instagram account dat dievenbendes ook een ongezonder interesse hebben in accu’s van elektrische fietsen. Bij de arrestatie van een fietsendief in Amsterdam werden heel wat losgemaakte fietsbatterijen aangetroffen.

Zorg er dus voor dat je fiets goed op slot is. Zorgt er ook voor dat niemand aan de haal kan gaan met je fietsbatterij. Kies voor een model dat goed is afgesloten of neem als extra accessoire een stevig accuslot.

Het  is natuurlijk ideaal als je je fietsbatterij kan verwijderen als je je e-bike ergens achterlaat.

Koop geen occasie accu voor je e-bike!

Kom je in contact met iemand die je een tweedehandse losse accu aanbiedt? Laat je daardoor niet verleiden. Als je ingaat op een dergelijk aanbod houd je de markt van gestolen fietsaccu’s in stand. Bovendien hebben we al vaak aangegeven dat een batterij van een elektrische fiets maar een beperkte levensduur heeft. Na een tijdje daalt de capaciteit en daarmee ook het rijbereik van de accu. Het heeft dan ook weinig zin om een tweedehands batterij te kopen waarvan je niet eens weet hoelang die nog zal meegaan. Heb je een nieuwe batterij nodig? Koop dan een nieuwe batterij of laat je bestaande batterij reviseren.