Een elektrische fiets uitproberen via de testkaravaan

Iedereen is het erover eens dat fietsen zeer gezond is. Bovendien is het goed voor het milieu als we de auto of brommer regelmatig aan de kant laten staan. De overheid doet heel wat om ervoor te zorgen dat meer mensen gaan fietsen. De fietsinfrastructuur wordt verbeterd, er worden fietsautostrades aangelegd, er worden financiële initiatieven genomen om de fiets aantrekkelijk te maken voor het woon-werkverkeer, enzovoort.

In een aantal Vlaamse provincies krijgen inwoners de kans om op een eenvoudige en laagdrempelige manier kennis te maken met de elektrische fiets.

In West-Vlaanderen kan je als bedrijf of gemeente een aanvraag doen om de testkaravaan met elektrische fietsen over de vloer te krijgen.

Testkaravaan voor bedrijven en organisaties

Om werknemers te stimuleren om meer gebruik te maken van onder meer elektrische fietsen kan je als bedrijf een aanvraag doen om de testkaravaan op bezoek te krijgen. In 2022 zijn er heel wat bedrijven en organisaties die hier gebruik van maken.

Wat houdt deze test caravan nu juist in? Je krijgt als organisatie de kans om kennis te maken met elektrische fietsen en andere manieren van duurzaam Transport. Zo kunnen personeel en werknemers van bedrijven volgende transportmiddelen en faciliteiten uitproberen:

Elektrische fiets testen via je gemeente

West-Vlaamse steden en gemeenten hebben de mogelijkheid om hun inwoners gedurende een zekere tijd de elektrische fiets te laten ontdekken. In 2022 passeert de testkaravaan in deze plaatsen: Oostkamp, Avelgem, Tielt, Ruiselede, Torhout en Staden.

Komt de testkaravaan langs een jouw gemeente? Dan heb je als inwoner de kans om gedurende veertien dagen een elektrische fiets, elektrische bakfiets of speed pedelec uit te testen.

We zien dus ook hier dat er steeds meer initiatieven worden genomen om fietsen te bevorderen. We hebben op onze website al verschillende keren herhaald dat hiervoor inderdaad op verschillende niveaus gewerkt moet worden. Het is de taak van de overheid om te zorgen dat er voldoende en goede infrastructuur is. Een elektrische fiets is zonder meer comfortabel en gemakkelijk om mee te rijden. Maar het is uiteraard ook belangrijk dat fietspaden, wegen en vooral kruispunten veilig zijn voor het trage verkeer.

Meer info over de testkaravaan: www.testkaravaan.be