Fietsroutes

Op zoek naar leuke fietsroutes? Prima! Want we hoeven het je vast niet meer te vertellen. Fietsen is gezond. Kies voor een klassieke of een elektrische fiets? In beide gevallen zullen ze je een serieus voordeel opleveren voor je mentale en fysieke gezondheid. Immers, niets is zo heerlijk als een nieuwe omgeving ontdekken tijdens een ontspannende fietstocht. Je kan gewoon op goed geluk vertrekken of één van de vele fietsroutes volgen die België en Nederland rijk zijn.

Fietsroutes 1Op onze website fietsblog.com geven we je graag een overzicht van aantrekkelijke routes. De meeste daarvan zijn bedoeld voor de recreatieve fietser met een klassieke of elektrische fiets. De verschillende Vlaamse provincies hebben een aantal routes uitgewerkt. Je kan deze routes uitvoeren van start tot finish. Een aantal van deze tochten kan je ook in de omgekeerde richting fietsen. Het eindpunt wordt dan het startpunt en omgekeerd.

Vooral de provincies West-Vlaanderen en Limburg zijn geliefd bij de liefhebbers van recreatief fietsen. In de kustprovincie zijn het vooral de fietsroutes in de kuststreek en rond Brugge die in de smaak vallen. Limburg is gekend voor zijn vele aantrekkelijke fietsregio’s. De absolute uitblinker ligt in Midden-Limburg met Fietsen door het water in Bokrijk.

Fietsknooppunten

Fietsroutes 2Fietsroutes worden vaak opgemaakt rond een bepaald thema. Denk aan een tocht door de groene omgeving rond Brugge, een kastelen- of molenroute, of een traject waarbij je verschillende streekproducten kan ontdekken. Ben je niet van plan om een fietsroute volledig uit te rijden? Je kan gemakkelijk switchen van de ene route naar de andere. Daarvoor maak je gebruik van de zogenaamde fietsknooppunten. Dit zijn kruispunten van verschillende fietsroutes. Je kan hiermee je traject naar eigen smaak en fysieke mogelijkheden aanpassen.

Fietsroutes en stopplaatsen

Fietsroutes 3De klassieke fietstochten hebben zo hun positieve voordelen. De vele recreatieve fietsers stoppen graag eens onderweg om even te verpozen. Ze vergeten daarbij niet om de inwendige mens te versterken met een hapje en een drankje. Langs de populaire fietsroutes vind je daardoor altijd wel een interessante stopplaats. Kleine gezellige horecazaken met een sfeervol terras en voldoende parkeerplaats voor de fiets. Meer en meer stopplaatsen bieden ook faciliteiten aan om de elektrische fiets op te laden. Het is daarbij wel handig als je een e-bike hebt waarvan je de batterij gemakkelijk kan verwijderen.

Overzicht fietsroutes

Fietsroutes 4Niet iedereen wil of kan een bestaande fietstocht van begin tot einde fietsen. Daarom hebben we op onze website een handig overzicht gemaakt van de belangrijkste routes die door een stad of gemeente lopen. Wil je bijvoorbeeld de streek rond Diksmuide ontdekken? Je vindt op fietsblog.com een lijst met verschillende populaire tochten die aan Diksmuide passeren. Zo kan je zelf gemakkelijk beslissen welke route je kiest. Wil je de volledige tocht afleggen of enkel dat stuk dat door Diksmuide loopt? Aan jou de keuze!


fietsroutes fietstochtenWe voegen constant nieuwe info toe aan onze website. Zo vind je onder meer nuttige technische detailinfo voor wie een elektrische fiets wil kopen. We zijn volop bezig met  een overzicht van leuke fietsroutes voor de recreatieve fietser. Tot slot geven we ook algemene praktische info over de elektrische fiets.