Fietsroutes West-Vlaanderen

Fietsroutes West-VlaanderenIn België zijn er heel wat plaatsen waar je aangenaam en comfortabel kan fietsen. Het zijn vooral de toeristische diensten van de verschillende provincies die inzetten op meer en betere fietsroutes. De twee topprovincies voor recreatief fietsen zijn Limburg en West-Vlaanderen. Wat de kustprovincie betreft zijn het vooral de streek van het Brugse Ommeland en de routes in de buurt van de kustlijn die op heel wat interesse kunnen rekenen.

Kust

De volledige kustlijn is eigenlijk populair. Je kan gemakkelijk op de zeedijk fietsen. Zo kan je de volledige kust, die zo’n 67 kilometer lang is, afrijden van Knokke-Heist tot de Panne of omgekeerd. Enkel in Bredene is er geen zeedijk. Achter de kust bevinden zich de polders en ook daar zijn er heel wat mooie fietsroutes te vinden. Je rijdt er langs rustige wegen en door kleine dorpjes. Belgen zijn levensgenieters. Je vindt overal langs de weg wel een leuke plaats waar je kan stoppen om de interne mens kan versterken.

Brugse Ommeland

Het Brugse ommeland behoort tot de meest populaire fietsregio’s van België. Brugge is overbekend als een historische en middeleeuwse stad. Veel mensen weten niet dat er rond Brugge een mooi fietsgebied ligt. Je kan er uitgebreid fietsen door een netwerk van rustige wegen en bosrijke omgeving. Jazeker,  er zij in de wijde omgeving van Brugge heel wat bossen te vinden. Denken we maar aan het domein van Tudor-Beisbroek, het Tillegembos of het grootste groene gebied in West-Vlaanderen: Bulskampveld. Een echte topper is ook het kanaal van Damme naar Sluis. Je kan er heerlijk fietsen en verpozen in het meer dan pittoreske Damme.

Westhoek

De Westhoek staat nog altijd synoniem voor het oorlogsverleden. Je vindt er nog heel wat herinneringen aan de eerste wereldoorlog. Er zijn heel wat fietsroutes die door deze omgeving lopen. Ze hebben de eerste wereldoorlog als thema. De uitvalsbasis of belangrijke stopplaats van deze routes is vaak Diksmuide.

Heuvelland

West-Vlaanderen is een vlakke provincie. De fietstochten kan je dus met een gewone of elektrische fiets eenvoudig rijden. In het gebied van de Kemmelberg is het heuvelachtig. Hier zijn een aantal specifieke routes die minder vlak zijn. Daarom zijn ze meer gemaakt voor de iets meer getrainde fietser.  Met een goede elektrische fiets kan je dit traject ook rijden. Een sterke elektromotor en een goede batterij met voldoende capaciteit zijn dan wel een vereiste.