Plaats van de elektrische motor

Een van de belangrijke verschillen die je ziet bij elektrische fietsen is het gebruik van een middenmotor, voorwielmotor of achterwielmotor. In dit artikel vatten we de voor- en achterwielmotor soms samen met de term naafmotor. Voor- en achterwielmotoren hebben ongeveer gelijkaardige eigenschappen.

De elektrische motor van de e-bike zorgt voor de aandrijving. In de praktijk zal je deze motor op drie verschillende plaatsen kunnen aantreffen.

  • Op de as van het voorwiel
  • Op de as van het achterwiel
  • Op de as waarop de pedalen bevestigd zijn

Middenmotor of naafmotor? Wat is het beste?

Wat is nu het beste systeem? Eerst en vooral is het vooral een kwestie van gewoonte en gewenning. Er zijn weinig fietsers die dagelijks veranderen van fiets. Doe je dat wel dan zal je zien dat een middenmotor of een naafmotor verschillende rijeigenschappen hebben. Maar als je eigen fiets hebt geraak je snel gewoon aan de manier waarop hij rijdt. Het heeft dus zeker ook te maken met gewoonten en routine.

  • Wie met een voorwielmotor rijdt zal na enige vinden dat het zeer natuurlijk aanvoelt. En hetzelfde geldt voor de andere motoren. We kunnen daarom zeggen dat alle drie de systemen goed zijn. Je kan je eigenlijk met geen enkele van de systemen echt miskopen.
  • Merken we wel op dat we het dan hebben over een gewone typische stadsfiets. Er zijn bepaalde fietsen die wel duidelijk voordeel hebben van een middenmoter. We denken dan bijvoorbeeld aan een elektrische bakfiets of een mountainbike. Bij dat soort fietsen is een middenmoter aan te raden omdat deze elektromotor vaak een hoger koppel heeft.
  • Als je kijkt naar de kwaliteit dan zien we daar eigenlijk weinig verschillen. Een voor- of achterwiel motor is goedkoper. Daarom zal je ze vooral aantreffen op goedkopere elektrische fietsen. Dat betekent niet dat een naafmotor per se slecht is. Wel integendeel, het is een zeer betrouwbaar systeem dat een lange levensduur heeft.
  • De meest verkochte elektrische fietsen hebben een middenmotor in combinatie met een krachtsensor.
  • Een middenmoter is duurder. Daarom ga je die eerder tegengekomen in de middenklasse en bij de duurdere fietsen.

De middenmotor is het meest verkochte type

Als je alles gaat afwegen dan kan je zeggen dat de middenmoter als winnaar uit de bus komt. De middenmoter heeft een aantal voordelen tegenover een voorwiel- of achterwielmotor. We hebben dit op de website al uitvoerig besproken. Om het kort even samen te vatten. Een middenmoter in combinatie met een krachtsensor biedt de meest natuurlijke manier van fietsen. Het is beter voor de batterij. Met een middenmotor kan je verder rijden met een volle batterij. Het is ook gemakkelijk om een wiel te verwisselen bij een lekke band.

Een middenmoter is bevestigd om de trapas. Dit is de as waar de pedalen rond draaien. Om een middenmotor te kunnen inbouwen moet het frame van de fiets daarvoor speciaal zijn ontworpen. Je hebt dus eigenlijk een aangepast design nodig. Een naafmotor kan gemonteerd worden op elk type fiets. Ook op een zeer klassiek design. Ook dat is een van de redenen waarom een elektrische fiets met middenmoter duurder is.

Welke motor je ook kiest, je maakt er geen slechte keuze mee. Zeker niet als we het hebben over een gewone stadsfiets. Het is een kwestie van gewenning. Moeten we alle voor- en nadelen tegen elkaar afwegen dan geven we een licht voordeel aan de middenmoter. Maar ook als een middenmoter niets in je budget past kan je met een gerust hart een elektrische stadsfiets kopen met een naafmotor. Een naafmotor is zeer degelijk, en je kan zeker niet zeggen dat er met dergelijke fietsmotor meer technische problemen zijn.

Waarop heeft de plaats van de elektromotor invloed?

1 – Prijs

Modellen met de motor op het voorwiel zijn goedkoper. De middenmotor is de duurste van de drie systemen.

2  – Fietsdesign

De voorwielmotor is het gemakkelijkst om in het ontwerp te integreren. Een e-bike waarbij de motor in het midden is geplaatst heeft een hogere instap dan de modellen met voor- of achtermotor.

3 – Gewichtsverdeling

Bij de voorwielmotor zit er extra gewicht op het voorwiel. Dat maakt het sturen wat zwaarder en lastiger dan bij de andere modellen.

Soms is het nodig om de fiets op te tillen. Bijvoorbeeld wanneer je de e-bike op een fietsendrager wil plaatsen of opbergen in de garageruimte van een camper. Het gewicht van de motor is daarbij een belangrijk gegeven. Een voor- of achtermotor zal overhellen naar de voor- of achterzijde. Dat maakt het minder handig om de fiets vlot op te heffen. Een middenmotor is op dat vlak in het voordeel. Deze zit in het midden waardoor de elektrische fiets mooi in evenwicht blijft.

4 – Rijgevoel

Bij een gewone fiets breng je de kracht via de trappers over naar het achterwiel. Je bent dus wellicht gewoon aan een fietservaring waarbij de aandrijving op het achterwiel zit. Een elektrische fiets met achterwielmotor komt daarmee het meest natuurlijk over. Een motor vooraan geeft het gevoel dat je vooruit getrokken wordt. Dat kan in het begin wel wat wennen zijn. Bij een voorwielmotor kan je wel fietsen zonder de trapondersteuning te gebruiken.

5  -Rijcomfort

Wanneer je begint de trappen slaat de elektrische motor aan. Bij een voorwielmotor duurt het wat langer voordat deze motor in gang schiet. Een middenmotor komt snel op gang en dat zorgt op dat vlak voor de meest natuurlijke rijervaring. Je trapt en je voelt meteen de extra kracht van de motor.

Een middenmotor zit dicht bij de trappers. Dit heeft een extra voordeel. De motor voelt door de ingebouwde sensor aan hoe hard je trapt. De kracht die de elektrische motor levert wordt aangepast aan je eigen trapkracht. Ga je harder trappen, dan geeft de motor ook meer kracht. Stop je met trappen, dan stopt de motor meteen. Dit geeft een groot rijcomfort en voelt zeer natuurlijk aan.

6 – Gemak om een band vervangen

Het kan natuurlijk altijd gebeuren: een lekke band! De middenmotor is op dat moment in het voordeel. De voor- als achtermotor maken het moeilijker om de band ter plaatse te herstellen. Zeker de achtermotor is hier in het nadeel. Als je achterband te veel schade heeft opgelopen moet die vervangen worden. Bij een achtermotor kan je dit niet zelf doen. De elektrische motor namelijk opnieuw worden afgeregeld door je fietsenmaker.

Samengevat

De plaats van de motor heeft een belangrijke invloed op het rijcomfort. De middenmotor biedt zeker een aantal voordelen tegenover de twee andere systemen. Daarom is het ook het meest populaire en meeste verkochte type. Tegelijk is het ook het duurste systeem. Een elektrische fiets met voor- of achterwielmotor is zeker niet slecht. Het is een goed en betaalbaar alternatief dat voldoende rijcomfort geeft.