Middenmotor op een e-bike: voordelen

Een middenmotor op een elektrische fiets is een motor die in het midden van de fiets wordt geplaatst, aan de trapas ter hoogte van de pedalen. Dit in tegenstelling tot modellen met een naafmotor waarbij de motor aan de as van het voor- of achterwiel zit.

De middenmotor biedt verschillende voordelen in vergelijking met andere types, zoals een verbeterde rij-ervaring, verhoogde stabiliteit en een betere verdeling van het gewicht van de fiets.

  • Het grootste voordeel van een deze motor is dat het zorgt voor een beter evenwicht van de fiets, waardoor de fiets stabieler en gemakkelijker te besturen is, zowel bij hogere snelheden als bij het nemen van bochten.
  • De motor geeft ook een betere tractie en prestaties, omdat de motor dichter bij het zwaartepunt van de fiets zit, wat de krachtoverbrenging op het wiel verbetert.
  • Dit type elektromotor zorgt voor een meer directe en responsieve rij-ervaring. De meeste fietsers ervaren dit als meer comfortabel dan een naafmotor.

Kortom, een middenmotor op een elektrische fiets is een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een meer responsieve, stabielere elektrische fiets met meer koppel.

Heeft deze motor meer koppel?

De middenmotor op een elektrische fiets heeft in het algemeen meer koppel dan andere types elektrische fietsmotoren, zoals voor- of achterwielmotoren die op de naaf zijn gemonteerd.

Bij een overbrenging met tandwielen, zoals bij een middenmotor, is het motorkoppel niet altijd gelijk. Dit omdat het aantal tanden op de tandwielen voor- en achteraan meestal verschilt. Meer uitleg hierover vind je op deze pagina.

Op welk type fietsen vind je altijd een middenmotor?

middenmotor op een elektrische fiets

Je vindt dezeĀ  krachtige motor op elektrische mountainbikes en racefietsen, en op de betere stadsfietsen. Het hogere koppel en het hogere rijcomfort zijn daarbij de voornaamste argumenten.

  • Een middenmotor zal je omwille van het hogere koppel aantreffen bij sportieve modellen zoals mountainbikes en elektrische koetsfietsen. Om hard te kunnen gaan op steile hellingen en bij felle tegenwind verlangt dit type rijders een krachtige motor.
  • Op stadsfietsen tref je de middenmotor vooral aan in het midden- en hogere marktsegment. Dergelijke motor geeft meer comfort, maar maakt de fiets ook duurder. Om de motor te kunnen monteren is de fietsfabrikant verplicht om het design van een klassieke fiets aan te passen. Dit betekent dat er meer kosten zijn voor de ontwikkeling van het fietsframe. Een eenvoudige betaalbare e-bike krijgt een naafmotor mee omdat hiervoor het fietsontwerp niet moet worden aangepast. De constructeur kan het ontwerp van een gewone klassieke fiets behouden. De motor zit gemonteerd aan een wielnaaf en de fietsbatterij wordt op de bagagedrager bevestigd.

Modellen van middenmotoren

Voorbeelden van verschillende merken zijn:

  • Bosch: Bosch Performance Line, Bosch Performance Line CX
  • Shimano: Shimano STEPS E8000, Shimano STEPS E6100
  • Panasonic: Panasonic GX01, Panasonic GX02
  • Bafang: Bafang M400, Bafang M500.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van middenmotoren die door deze merken worden aangeboden. Er zijn veel verschillende modellen beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en specificaties. Bij goedkopere fietsen tref je ook motoren aan van minder gekende merken. Die elektromotoren zijn daarom niet slecht, maar het kan moeilijker zijn om de juiste kwaliteit in te schatten.