Fietsen is genieten van het leven

Er zijn vele manieren om te bewegen. Van wandelen of joggen, padel of tennis tot zwemmen, gewichtheffen en een hele reeks andere opties. Je kan lessen volgen en trainen voor een waaier aan verschillende sporten. Elke vorm van lichaamsbeweging levert resultaten op als ze serieus wordt benaderd.

Er kan nog een andere sport aan de lijst worden toegevoegd. Velen beschouwen het misschien als een leuke activiteit, maar het gaat echt om lichaamsbeweging. Plus, het is een manier om de verschillende generaties erbij te betrekken. Het mag geen geheim zijn. Het is fietsen. En ja, deze sport kan je je leven lang beoefenen.

Als je een sport zoekt die je op elke leeftijd kan beoefenen, heb je een groot voordeel tegenover andere vormen van sportieve ontspanning. Een van de voordelen is ook dat je solo kunt fietsen, met familieleden van alle leeftijden, met vrienden of zelfs competitief. Bovendien zijn er mogelijkheden om voor een goed doel te fietsen. Door dit te doen, kan je geld inzamelen voor dat goede doel, en zo al fietsend iemand anders helpen. Kortom, fietsen is genieten van het leven.

Fietsen voor het leven

Het gebruik van de term fietsen voor het leven heeft natuurlijk een dubbele betekenis. Aan de ene kant is het een sport waar je je hele leven plezier van kunt hebben. Anderzijds kan deze sport, als je ze regelmatig beoefent, heel goed uw leven gezonder maken. Op die manier verlengt fietsen je leven. Wie wil er geen kilo’s kwijt en tegelijkertijd de omgeving zien, zelfs als die wereld de mooie plekjes in je eigen regio zijn? Fietsen als sport, is de laatste tientallen jaren enorm gegroeid. Meer en meer mensen willen tenslotte genieten van het leven. De fiets helpt daar perfect bij. Zorgt er voor dat je fiets is aangepast aan je lichaamsbouw. Zet je fietszadel en stuur op de juiste hoogte zodat je geen pijn krijgt van het fietsen.

Slecht weer? Gebruik een hometrainer

Dankzij de hometrainer is fietsen een activiteit die het hele jaar door kan. Als het slecht weer is, is de fiets van je keuze misschien die gemakkelijk éénwieler in de huiskamer of slaapkamer. Je kan er niet mee rondrijden maar als het koud is, is het een prima zitplaats om de wereld aan je voorbij te zien trekken.

Hometrainers hebben nog een groot voordeel. Je kan er perfect op multitasken. Je kan rijden op je stationaire fiets en op hetzelfde moment een boek lezen. Je kijkt naar je favoriete film terwijl je rustig de trappers laat rondgaan. Probeer dat maar eens tijdens het zwemmen, joggen of parachutespringen. Het zal niet lukken.

Goed weer: de (elektrische) fiets

De opkomst van de elektrische fiets draagt ook bij aan het succes van deze recreatieve sport. Door te kiezen voor een elektrisch aangedreven exemplaar kan je meer en langer fietsen met minder inspanning. Je moet geen geoefende wielrenner te zijn om te genieten van een heerlijke tocht door de natuur. Heb je de wind tegen? Vraag dan wat meer trapondersteuning aan de elektromotor. En gezondheid is maar één argument: er zijn heel wat redenen om te kiezen voor een e-bike.

Fietsen is genieten van het leven. Met je fiets de zonsondergang tegemoet fietsen, met de wind in de rug, is een gevoel dat je met niets zal willen ruilen. En het mooiste is dat je je hele leven kan blijven fietsen, ongeacht je leeftijd.