Fietsaccu in frame of onder bagagedrager?

Om elektrisch te kunnen fietsen heb je uiteraard nood aan een elektromotor en een krachtige fietsbatterij. De fietsaccu kan op verschillende plaatsen worden geplaatst. Traditioneel wordt de batterij aan het fietskader bevestigd of onder de bagagedrager boven het achterwiel gemonteerd.

Er zijn voor- en nadelen aan beide posities. De accu in het frame plaatsen kan helpen om het zwaartepunt laag te houden, wat de stabiliteit ten goede komt. Het is ook gemakkelijker om de accu te beschermen tegen weersinvloeden en vuil.

Als de accu echter onder de bagagedrager wordt geplaatst, kan hij eenvoudiger te verwijderen en op te laden zijn, en kan de gewichtsverdeling gelijkmatiger zijn. Uiteindelijk is het aan de individuele fietser om te beslissen welke plaats voor hem het beste is.

Fietsaccu in het fietsframe

  • Het belangrijkste voordeel van een accu in het fietsframe is dat het zwaartepunt lager komt te liggen. Dit geeft de fietser meer stabiliteit, vooral bij het nemen van hobbels of scherpe bochten. Het maakt het ook minder waarschijnlijk dat de fiets omvalt als hij op een helling wordt geparkeerd. Bovendien kan de accu in het frame worden geplaatst om hem te beschermen tegen weersinvloeden en steenslag.
  • Het grootste nadeel van een accu in het frame is dat hij moeilijker te verwijderen en op te laden is. Dit kan een probleem zijn als de fietser vaak batterijen moet verwisselen of als hij weinig bergruimte heeft. Bovendien kan het plaatsen van de batterij in het frame het moeilijker maken om een gelijkmatige gewichtsverdeling te bereiken, wat het rijgedrag kan be├»nvloeden.

Fietsbatterij onder de bagagedrager

  • Een voordeel van een accu onder de bagagedrager is dat hij gemakkelijker te verwijderen en op te laden is. Dit kan handig zijn als de fietser vaak batterijen moet verwisselen of als hij weinig bergruimte heeft. Bovendien kan het plaatsen van de batterij onder de bagagedrager bijdragen tot een gelijkmatigere gewichtsverdeling, wat het rijgedrag kan be├»nvloeden.
  • Het grootste nadeel van een accu onder de bagagedrager is dat het zwaartepunt hoger komt te liggen. Dit kan de fiets minder stabiel maken, vooral bij het nemen van hobbels of scherpe bochten. Het maakt ook de kans groter dat de motor omvalt als hij op een helling wordt geparkeerd. Bovendien kan het plaatsen van de accu onder de bagagedrager het moeilijker maken om hem te beschermen tegen weersinvloeden en steenslag.

Opmerking: Je kan nog steeds een kinderzitje of bagage op de bagagedrager plaatsen als de accu achterop de elektrische fiets zit. Het kan echter nodig zijn het stoeltje of de bagage in een andere positie te zetten, zodat deze niet in de weg zit van de accu.

Meest gebruikte plaats voor de fietsbatterij?

2Bij goedkopere e-bikes zal je meestal de batterij onder de bagagedrager aantreffen. Dit voor de fabrikant de gemakkelijkste optie. Het fietsontwerp is eenvoudig en de modellen zijn gebaseerd op een gewone stadsfiets of omafiets. Om een accu in het kader te kunnen inwerken moet de fabrikant een volledig nieuwe fiets ontwerpen. Onderzoek en ontwikkeling van dergelijke fietsen kosten heel wat geld. Een elektrische fiets met een batterij in of op het fietsframe is daarom meestal een stuk duurder.

De plaatsing van de accu heeft in principe geen invloed op de kwaliteit ervan. De meeste batterijmerken vervaardigen hun batterijen in een bagagedrager versie en een fietsframe versie. Enkel het omhulsel en de vormgeving is achter. De kwaliteit van het binnenwerk is identiek.